Op deze pagina vind u het algemene nieuws van de Boslust.

Daarnaast heeft elke bouw een eigen nieuws pagina met nieuws en updates, deze worden regelmatig geupdate.

Deze pagina's vind je hier:

 

Juf Janneke Lukas-Moerman heeft vorige week afscheid genomen van de Boslust in Ommen. Op deze school werkte zij ruim achttien jaar als teamleider voor de SO-afdeling. Voor deze periode was zij werkzaam op het SBO in Zwolle.

jufjanneke1

Met huifkar en tractor werd Juf Janneke door enkele leerlingen van de Boslust van huis gehaald. Vervolgens kwam zij met haar man, kinderen en kleinkinderen naar de Boslust. Hier werd zij enthousiast opgewacht door de leerlingen en medewerkers van de school. Onder gezang en muziek vervolgde zij samen met haar kleindochter Cato de weg onder de boog door, het schoolgebouw in. Hier was het tijd voor een feestje met alle leerlingen van de SO-afdeling van deze school.

Bron: Vechtdalcentraal

Joris Bezorgt, brengt in Dalfsen bestellingen van groenten van kwekerij "Eef Stel" rond en sinds kort ook brood voor bakkerij van der Most. "Joris Bezorgt" heeft als doelstelling om mensen uit een specifieke doelgroep aan het werk te krijgen.

joris

Al enige tijd loopt onze leerling Joël stage bij de "stichting Joris bezorgt". Het is de bedoeling dat dit een werkplek voor hem wordt. Vanaf oktober brengt hij met een bakfiets bestellingen voor bakkerij van der Most in Dalfsen rond.

Op de site van school, bij de VSO TP staat een artikel met meer informatie over het project. Ook is er een facebook pagina met meer info: facebook.com/jorisbezorgt

joris2

Wil je meer weten over het initiatief of heb je belangstelling voor de brood-bezorg-service? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pascal en Gerlinde hebben de check met de opbrengst van de eindejaarsviering symbolisch overhandigd aan het Ronald McDonald Huis. 
Wat waren ze er blij mee! Het Ronald McDonald Huis gaat er een mooi nieuw keyboard van kopen, voor de nieuwe daktuin die gemaakt wordt en het andere gedeelte is voor het wensenlijstje voor het Huis in Leiden.

rmcdonaldhuis

 

 

De foto's van de eindejaarsciering staan op de site.

eindjaarsviering2017

Hier kun je ze bekijken

Dinsdag 20 juni tekenden Vechtdal College Dedemsvaart en Boslust Ommen de  overeenkomst voor de start van een integatieklas per 1 augustus 2017. Leerlingen met een toelaatbaarheidsverklaring VSO volgen de komende jaren lessen op enerzijds het Vechtdal College en anderzijds op VSO Boslust, dit met als doel samen leren en integreren.

Deze vorm van onderwijs is mogelijk binnen de symbiose-wetgeving.

De verwachting is dat de groepsgrootte uitkomt op 7 leerlingen. De leerlingen volgen 3 dagen onderwijs op het Vechtdal College en 2 dagen op de Boslust. Speciaal opgeleide docenten begeleiden de klas. Naast het volgen van lessen samen met reguliere leerlingen, hebben de leerlingen van de integratieklas les in een eigen klaslokaal. Het lesmateriaal is afgestemd op hun behoeften en ontwikkeling.

Bundelen van expertise

Door het bundelen van de onderwijs-expertise van beide scholen, is meer maatwerk voor deze leerlingen mogelijk, waarmee zij goed worden voorbereid op hun toekomstige rol in de maatschappij.

Tweede keer integratieklas

In 2013 had het Vechtdal College ook een integatieklas met leerlingen van de Boslust. Dat was toen een unieke samenwerking in Nederland. De ervaringen waren toen heel positief. De laatste jaren was de instroom voor het starten van een tweede klas ontoereikend. Wel hebben individuele leerlingen vanuit VSO Boslust meegedraaid in het onderwijs op het Vechtdal College.

Voor meer informatie over de integratieklas kunt u contact opnemen met het Vechtdal College Dedemsvaart of VSO Boslust Ommen.

intergratieklas2017

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • dhr. J. Buijse, coördinerend teamleider van het Vechtdal College Dedemsvaart, tel:0523-612433
  • dhr. A. Grolleman, directeur Boslust, tel:0529-769053

Door een update in Google foto's kunnen we tijdelijk de foto's niet direcht op de site tonen.

openingboslust


Toch willen we ze alvast laten zien, daarom hier alvast een tussen oplossing.

Foto's woensdag

Foto's Donderdag

Foto's Vrijdag

Klik op een van de dagen om de foto's te bekijken!