Welkom op de nieuwspagina van de TP groepen.

Alle TP groepen van de Boslust plaatsen hier regelmatig, leuke updates met een of meer foto's. 

TP3 en 4 hebben een bezoek gebracht aan MODERNA textielservice. Ricardo loopt hier stage en we konden mooi zien hoe het daar allemaal gaat.

moderna3      moderna4


We kregen uitleg over het bedrijf en hebben gepraat over wat een goede werknemer en ook een goede werkgever allemaal moet doen.
Na de uitleg kregen we een rondleiding. Het zijn grote hallen waar allerlei kleding (particulier en bedrijven) wordt gewassen. We kregen een mooi beeld over het bedrijf.

 

moderna      moderna1

        

  

Een aantal weken geleden hebben de leerlingen van de TP-groepen een bezoek gehad van “Club Grote Beer”. Deze club is ontstaan ter herinnering aan Jeffrey de Lange. Deze oud-leerling van de Boslust is helaas op jonge leeftijd overleden. Jeffrey was gek van piratenmuziek. Om Jeffrey en zijn liefde voor de muziek te blijven herinneren organiseert “Club Grote Beer” elk jaar een groot feest in Vroomshoop.

grote2

Tijdens dit feest wordt er altijd geld ingezameld. Dit geld gaat dan naar een goed doel die direct met Jeffrey te maken heeft gehad. Dit jaar heeft “Club Grote Beer” ervoor gekozen om de TP-groepen een cadeau aan te bieden. Dit werd een Playstation 4!
In aanwezigheid van o.a. de moeder en zus van Jeffrey is de Playstation officieel in gebruik genomen door een heuse race tussen Bart (leerling) en Manon (zus Jeffrey).

grote3


Wij willen “Club Grote Beer” ontzettend bedanken hiervoor. Een bijzonder cadeau wanneer je de achterliggende gedachte goed bekijkt.
Dit jaar is er weer een groot feest in Vroomshoop van 12 t/m 15 april! Wellicht de moeite waard voor een liefdevol bezoek!

grote1

Op vijf februari hebben we met de VSO TP groepen het Rijsmuseum in Amsterdam bezocht. In het museum hebben we een workshop gevolgd en veel schilderijen bekeken. Vier leerlingen uit TP2 hebben een kort verslagje geschreven.

rijksmuzeum3

Naar Amsterdam!

We gingen met de bus naar Amsterdam naar het rijksmuseum
Workshop we hebben een schatkaart gemaakt ook hebben we zelf inkt gemaakt kroontjespen
Nachtwacht is een mooi schilderij

Mark Geertsema

Wij gingen gisten naar Amsterdam met school met de bus we gingen naar rijk museum was leuk we gingen eten wij kregen ook een rond leiding en wij hadden ook een schatkaart gemaakt van de boot naar de VOC.

Sven Veldman

rijksmuzeum4

Ik ging inkt maken en toen onze schatkaart maken met inkt schrijven. Toen gingen wij in de museum toen gingen wij naar de schilderijen kijken toen moesten wij overteken wat we zagen op de schilderijen. Toen gingen we naar de boten en borden en naar de vazen kijken.
En we gingen in de wacht pauze eten en drinken toen we klaar waren toen moesten wij wachten dat wij verder konden gaan toe gingen wij op de bank zitten wachten.

We zaten eerst in de bus toen moesten wij 2 uurtjes zitten maar we dachten dat wij niks mochten eten en drinken maar dat mochten toch wel in de bus en ik zat naast Wendy de heen weg en de terug weg en we gingen kletsen en lekker eten.
En we hebben lekker buiten gespeelt toen we in de bus gingen en dat was ook super leuk en gezellig en ik veel bijna in de bus toen wij naar terug naar school gingen in slaap maar net niet.
En de dag was mooi.

Kelly TP2

Amsterdam 5 februari

We gingen met de bus naar Amsterdam.
Ik vond de schilderijen heel mooi in het rijksmuseum.
En ik heb een echt schilderij van rembrand van rijn gezien. Het gebouw was heel groot en de ramen waren beschilderd.
en we hebben ook nog ons eigen schatkaart gemaakt . met een kronenpen en dat was niet makkelijk om mee te schrijven. en we hebben zelf inkt gemaakt. De gids die ons rondleidde leek zelf wel op rembrand van rijn.
en we waren nog naar buiten geweest en toen kwam de bus der aan en toen gingen we terug.
Ik ben nog op de foto geweest met de schilderijen.
dit was mijn verhaal van Amsterdam .

Silas tp2

rijksmuzeum2

De afgelopen weken heeft het Simulatiehuis al een hele makeover gehad qua kleur en om het helemaal af te maken was afgelopen week de vloer aan de beurt. Leerlingen uit TP2 hebben goed geholpen met meten, zagen en leggen van het nieuwe laminaat. Hieronder een impressie van het leggen en het resultaat.

Laminaat1

Laminaat2

Dit zijn de drie kanjers die afgelopen maand hun KPC diploma hebben behaald. Angelique, Esmee en Shirley gefeliciteerd! 

kcp3

kpc

 kpc1

kpc2

Beste leerlingen en docenten van de Boslust school Dependance te Ommen,

Wat kunnen jullie trots zijn op jezelf en dat ben ik zeker op jullie. Nu, 5 maanden geleden was de inzamelingsactie voor kinderen met een beperking op Bali. Ik ben net terug uit Bali en heb met eigen ogen mogen zien wat er met geld gaat gebeuren, een nieuw schoolgebouw voor de kinderen. Het nieuw schoolgebouw moet in augustus klaar zijn en dan kan de verhuizing beginnen.
In de tijd dat ik op Bali heb gezeten, heb ik verschillende activiteiten georganiseerd voor de stichting Sjaki-Tari-Us.

Filmpjes gemaakt

Voor de stichting heb ik samen met mijn klasgenoot, Valentijn Donk, verschillende filmpjes gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de You-Tube kanalen van de stichting en van Valentijn Donk: 

‘Sjakitarius’ https://www.youtube.com/user/Sjakitarius
‘Valentijn Donk’ https://www.youtube.com/channel/UCPnRH6mNAI-yILBSIxlQ5Wg

Mogelijkheden gezocht voor verhuur schoolgebouw

Ik heb samen met Valentijn onderzocht naar de mogelijkheden om het gebouw te verhuren. Hiervoor hebben we ook reclame gemaakt. Door reclameadvertenties te maken t/m reclame voor op de Balinese televisie. Hiervoor hebben we met de ‘John de Mol’ van Bali om tafel gezeten.

balijuli

Sportdag georganiseerd met de lokale docenten

Al 6 jaar lang wordt er een sportdag georganiseerd voor de kinderen van Sjaki-Tari-Us en de reguliere scholen van Ubud. De organisatie ligt in handen van de docenten en vrijwilligers van de stichting. Dit jaar lach de verantwoording van de sportdag in de handen van Valentijn en mijzelf. Wij hebben dit jaar voor het eerst de docenten meegenomen in de organisatie, om een goede kwalitatieve sportdag neer te zetten. Hierbij was ons doel: Integratie en acceptatie. Wij hebben als ware de lokale docenten lesgegeven om een sportdag te organiseren. Achteraf zeiden ze dit heel fijn vonden, de docenten hebben geleerd door ons. Wij hopen hierdoor te zorgen voor duurzaamheid.

Voor de sportdag hebben we kinderen met en zonder beperking uitgenodigd om samen te sporten. Op Bali is het namelijk helaas niet de gewoonte dat deze kinderen samen sporten. Tijdens deze prachtige dag hebben we het voor elkaar gekregen dat deze kinderen samen aan het sporten zijn geweest. Het was een prachtige ervaring om dit mee te maken, een ‘kippenvel’ moment.

Aan het moois komt een eind, ook aan ons fantastische avontuur op Bali. In de week voordat we naar huis gingen hebben we de school verrast met een cheque, waar ook jullie inzamelingsgeld bij zat. In de tussentijd dat we op Bali zaten waren er meerdere scholen die geld inzamelden voor de stichting. Met deze verschillende acties en fondsen, konden we een cheque overhandigen van €10.000,-! Dit is een fantastisch bedrag, dat onder andere gebruikt word voor het nieuwe schoolgebouw en lesmaterialen. Een gemiddeld dagloon op Bali is €7,-, de cheque is voor Balinese begrippen veel geld en hiermee kunnen ze prachtige doelen realiseren voor de kinderen op Bali. Namens de stichting, Valentijn en mijzelf wil ik jullie nogmaals hartelijk bedanken voor jullie geweldige inzet voor de stichting!!

Mijn stage op Bali was een onvergetelijke, prachtige en een ontroerde tijd. Ik heb kinderen mogen helpen in hun ontwikkeling, die ‘niet minder, maar anders begaafd’ zijn!

Fijne zomervakantie!!

Groetjesssss,
Thijs

Alle foto's van de VSO TP activiteitendag staan op de website van de TP!

vissentp

Bekijk de foto's hier!

Vrijdag 13 januari hebben de leerlingen van de Boslust school dependance “de Laarakkers”, samen met Thijs Scholte zich ingezet voor kinderen met een beperking op Bali, onder de slogan: “Niet minder, maar anders begaafd”.

bali
Door hun zelfgemaakte producten te verkopen en auto’s te wassen, is er een bedrag van €1011,87 opgehaald voor de stichting Sjaki-Tari-Us op Bali. Sjaki-Tari-Us laat kinderen met een beperking weer meetellen. Deze kinderen hebben vanwege religieuze redenen weinig toekomst op Bali. Met het opgebrachte geld wordt er een “steentje” bijgedragen voor het nieuwe schoolgebouw.

bali1

Thijs Scholte vertrekt op 5 februari, vanwege zijn minor: Sport Therapy for Empowerment, voor 4,5 maand naar Bali. Hij gaat daar de stichting Sjaki-Tari-Us helpen door sportaanbod te creëren voor de kinderen. Thijs zal de opbrengst van de actie zelf overhandigen aan de Thijs van Harte, de oprichter van de stichting.

bali2

Indien u de stichting een warm hart wilt toedragen, kan er nog steeds geld gestort worden op: NL34 RABO 0110 2505 16 t.n.v. T. Scholte o.v.v. Actie Sjaki-Tari-Us.
Voor meer informatie: www.sjakitarius.nl

bali3

 

bali4

 

bali5

 

bali7

bali8