2 middagen per week gaat er een groepje P- leerlingen met begeleiding praktijk ervaring opdoen bij de Kringloop winkel Noggus en Noggus in Ommen. We doen hier allerlei werkzaamheden zoals bijv. het sorteren en ophangen van kleding; sorteren van producten/ afval, prijzen van tijdschriften. We hebben het er goed naar onze zin. Er is altijd wat te doen! Soms doen we het werk met het hele groepje, soms alleen en soms werken we samen met de vrijwilligers die daar ook werken.

Noggus

 

Iedere maandagmiddag gaat er een groepje Leerlingen vanuit VSO TP naar "de Varsenerhof". Er worden dan 'groen' werkzaamheden gedaan, zoals snoeien, schoffelen, planten. Etc.

lwpVarsenerhof

We leren hier de praktische arbeidsvaardigheden, maar ook vaardigheden die te maken hebben met je werkhouding. Denk hierbij aan: Draag je de juiste kleding? Voer je de opdracht op de juiste manier uit? Kun je de opdracht volhouden? Kun je met je collega's overleggen wie wat doet? Durf je hulp te vragen?

lwpVarsenerhof1

Iedere dinsdagochtend gaat er een groepje TP leerlingen naar de leerwerkplek in de Albert Heijn in Ommen. We hebben meestal een vaste afdeling waar we volgens FIFO (First In First Out) vakken vullen. Hier hoort natuurlijk ook het ophalen van de producten en afvoeren van de restmaterialen ook bij. Daarnaast is klantencontact niet onbelangrijk en moeten we ons houden aan de regels die bij het werken bij AH horen.

LWPAH1  LWPAH

Het is mooi om te zien dat we al een paar leerlingen hebben die het werken in de winkel op deze manier 'ontdekt' hebben en hier in de externe stage verder mee zijn gegaan. Het komt natuurlijk ook voor dat een leerling ontdekt dat het werken in de winkel juist helemaal niets voor hem/ haar is. Deze ervaringen nemen we mee in het verder uitzetten van het traject t.a.v. de naschoolse periode van een leerling.

Wekelijks worden er door VSO Leerlingen arbeidsvaardig heden, motorische vaardigheden en werknemersvaardigheden getraind met de leskisten van Zedemo. Hierdoor krijgen we goed zicht op wat de leerling al kan, maar ook waar de leerling zich nog verder in kan ontwikkelen.

Zedemo1

Motorische handvaardigheden
Zedemo traint basis hand vaardigheden die nodig zijn voor zelfredzaamheid en het verrichten van arbeid

Arbeidsvaardigheden
Zedemo traint vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, concentratie en taakgerichtheid die nodig zijn op werkplekken

Goed werknemerschap
Zedemo traint vaardigheden zoals samen werken, verantwoordelijkheid en een hulpvraag stellen.

 

Zedemo2

 

zedemo

 

Iedere maandagochtend gaat er een groep leerlingen van de VSO P afdeling naar leerlingwerkplaats de Wolfskuil. Hier doen we vooral werkzaamheden in het groen zoals snoeien, houtwallen maken, bladblazen etc. Zelfs in de wintermaanden kunnen we ons prima vermaken hier.

Wolfskuil

Bezoek hier de website van de Wolfskuil

Subcategorieƫn

Alle informatie rondom het "Arbeids Trainings Centrum" van de Boslust