Welkom op de nieuwspagina van de Structuurgroep.

De structuurgroep van de Boslust plaatst hier regelmatig leuke updates met een of meer foto's.

'Sinds dit schooljaar is het schoolplein op de Laarakkers een zandbak rijker! Er wordt al met veel plezier in gespeeld.

Nieuwe zandbak voor de Boslust Laarakkers

Op woensdag 30 september is de Kinderboekenweek 2020 van start gegaan! Het thema van de Kinderboekenweek is: ‘En toen’. Met onze klas hebben we een leuke aftrap van de Kinderboekenweek gehad. Er was namelijk een soort escaperoom..!

Kinderboekenweek op de Boslust 2020

We kregen een gezamenlijke startopdracht. De hele klas hielp mee om de woorden uit de woordzoeker te vinden. De overgebleven letters van onze woordzoeker verwezen naar een plek in de klas, waar een volgende opdracht lag verstopt. Door het oplossen van deze opdracht met romeinse cijfers, konden wij het cijferslot van een kistje openen. In het kistje zat nog een opdracht verstopt met een volgend cijferslot. De opdracht bestond uit het maken van de tijdlijn. We moesten hem in goede volgorde leggen. Op de achterkant stond per tijdvak een letter. Toen de tijdlijn in de goede volgorde lag, konden we lezen wat de laatste aanwijzing was. Er lag namelijk iets verstopt in onze Chromebook kluis. Het sleuteltje waarmee we de kluis konden openen kregen wij door de laatste code in te voeren. Met z’n allen stonden we om de Chromebook kluis. Er lag een cadeau in. Toen we het cadeau openden zagen wij het mooie voorleesboek van Selma Noort: ‘De zee kwam door de brievenbus’. Als klas hebben we knappe teamprestatie geleverd door goed samen te overleggen en samen te werken om het Kinderboekenweek geschenk in ontvangst te nemen! We vonden het ontzettend leuk om de opdrachtjes te maken en de raadsels te ontcijferen. In het boek zijn we natuurlijk al begonnen met lezen!

Escaperoom2 1

Op dinsdag 22 september hebben de structuurgroepen bootje gevaren op de Vecht. Wat hadden we er ontzettend mooi weer bij! In de ochtend begon het eerst wat fris op het water, maar al snel was de zon krachtig genoeg en hebben wij enorm genoten van het bootje varen op de Vecht. We mochten om de beurt het bootje besturen als een echte kapitein. Langs de rand van de Vecht waren veel vogels en koeien te zien. Zelfs de ooievaar zat op zijn hoge nest. Rederij Peters, bedankt voor deze mogelijkheid en het fijne moment samen op de Vecht!

bootjevaren2 1

Op maandag 21 september hebben de structuurgroepen een bezoek gebracht aan het Tinnen museum in Ommen. In de twee weken ervoor hebben we een mooie koffer ontvangen met allemaal leuke lessen over het geschiedenis tijdvak ‘De Romeinen’. De lessen op school waren heel geslaagd en interessant. Het bezoek aan het Tinnen museum maakte de cirkel compleet en was een mooie afsluiting van ons project.

De Boslust bezoekt het Tinnen figuren museum

Bij het Tinnen museum konden we ons onderdompelen in de tijd van de Romeinen. Iedereen die dat wilde mocht een mooi romeins kledingstuk aan. Na een leuke introductie gingen we in drie groepen uiteen. Zo kregen we een rondleiding langs de verschillende vitrines waarin de Romeinse tijd via de tinnen figuren werd uitgebeeld. Op deze manier kregen wij een goed beeld van o.a. de Romeinse legerformaties, de bouwwerken en bruggen die zij aanlegden in die tijd. Ook konden we onze eigen Romeinse munt maken en met het Romeinse Paspoort konden we laten zien wat we allemaal hebben geleerd tijdens de afgelopen weken. Ook de Romeinse zegel ontbrak niet in ons paspoort!

tinnenfigurenmuseum2 1

Wat waren we trots met de eindresultaten van onze munten en wat hebben we een leuke, leerzame en interessante middag gehad! Vrijwilligers van het museum, ontzettend bedankt!