Op maandag 21 september hebben de structuurgroepen een bezoek gebracht aan het Tinnen museum in Ommen. In de twee weken ervoor hebben we een mooie koffer ontvangen met allemaal leuke lessen over het geschiedenis tijdvak ‘De Romeinen’. De lessen op school waren heel geslaagd en interessant. Het bezoek aan het Tinnen museum maakte de cirkel compleet en was een mooie afsluiting van ons project.

De Boslust bezoekt het Tinnen figuren museum

Bij het Tinnen museum konden we ons onderdompelen in de tijd van de Romeinen. Iedereen die dat wilde mocht een mooi romeins kledingstuk aan. Na een leuke introductie gingen we in drie groepen uiteen. Zo kregen we een rondleiding langs de verschillende vitrines waarin de Romeinse tijd via de tinnen figuren werd uitgebeeld. Op deze manier kregen wij een goed beeld van o.a. de Romeinse legerformaties, de bouwwerken en bruggen die zij aanlegden in die tijd. Ook konden we onze eigen Romeinse munt maken en met het Romeinse Paspoort konden we laten zien wat we allemaal hebben geleerd tijdens de afgelopen weken. Ook de Romeinse zegel ontbrak niet in ons paspoort!

tinnenfigurenmuseum2 1

Wat waren we trots met de eindresultaten van onze munten en wat hebben we een leuke, leerzame en interessante middag gehad! Vrijwilligers van het museum, ontzettend bedankt!