Welkom op de nieuwspagina van de SO groepen.

Alle SO groepen van de Boslust plaatsen hier regelmatig leuke updates met een of meer foto's.

Vandaag heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan de SO groepen van de Boslust. Rond 9 uur kwamen de Sint en zijn pieten aan op de school en werden ze welkom geheten door de directeur en alle kinderen.

sinterklaas2

De pieten kwamen aanfietsen met een tandem en Sinterklaas werd gebracht met de auto. Na dit welkom hebben alle groepen een bezoek gebracht aan de Sint in de gymzaal waarna de kinderen een cadeau mochten uitzoeken in de pakjeskamer.

sinterklaas

sinterklaas1

Onze groep SO oranje doet mee met de muzikale felicitatie voor koningin Máxima die in mei dit jaar 50 jaar hoopt te worden. Met de actie #50dagenmuziek wordt een muzikale taart gemaakt en worden muziekfragmenten verzameld en gedeeld om samen met haar aandacht te blijven vragen voor muziekonderwijs voor iedere leerling in Nederland en het Caraïbisch gebied. Natuurlijk hopen we op de muziektaart te komen maar we zijn vooral heel trots op deze muzikale toppers! Kijken jullie mee?

sorood

In SO rood werken we over ‘de Post’. We hebben een bezoek gebracht aan het ‘PostNL sorteercentrum Zwolle’. Wat hebben we een prachtige morgen gehad!

We zijn begonnen met een korte film; de geschiedenis over ‘De Post’.Vervolgens mochten we een kijkje nemen in bedrijf van bovenaf. We hebben onze ogen uit gekeken. We hebben gezien hoe brieven, tijdschriften en pakketjes gesorteerd werden d.m.v. grote machines. Wat een bedrijvigheid; mensen die per fiets, step, heftruck door het bedrijf reden.

Na afloop kregen we allemaal een oranje ‘Dopper’ mee naar huis. Na een uur keerden we moe maar voldaan terug naar school. Bijkomen van alle indrukken.