Welkom op de nieuwspagina van de SO groepen.

Alle SO groepen van de Boslust plaatsen hier regelmatig leuke updates met een of meer foto's.

In SO rood werken we over ‘de Post’. We hebben een bezoek gebracht aan het ‘PostNL sorteercentrum Zwolle’. Wat hebben we een prachtige morgen gehad!

We zijn begonnen met een korte film; de geschiedenis over ‘De Post’.Vervolgens mochten we een kijkje nemen in bedrijf van bovenaf. We hebben onze ogen uit gekeken. We hebben gezien hoe brieven, tijdschriften en pakketjes gesorteerd werden d.m.v. grote machines. Wat een bedrijvigheid; mensen die per fiets, step, heftruck door het bedrijf reden.

sorood

Na afloop kregen we allemaal een oranje ‘Dopper’ mee naar huis. Na een uur keerden we moe maar voldaan terug naar school. Bijkomen van alle indrukken.

5 december, wat een feest op de boslustschool. Sinterklaas kwam met een brandweerauto aan. Hij had twee pieten mee: grote piet en kleine piet. Na het grote onthaal buiten, kwam Sinterklaas gelijk bij ons in SO blauw, toen we het lied ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ zongen. Wat een geluk!

sinterklaassoblauw


In de klas hebben alle kinderen Sinterklaas een hand gegeven. Van de pieten kregen ze allemaal pepernoten. Stralende gezichten. Met elkaar hebben we het lied: Zie ginds komt de stoomboot gezongen en sinterklaaskapoentje. In de pakjeskamer was de keuze reuze. Toch konden alle kinderen snel een keuze maken. Het cadeau werd in de pakjeskamer ingepakt… Bij iedereen heeft het papier er een paar tellen omgezeten, want wat is er leuker om in de klas de cadeautjes aan elkaar te laten zien en er mee te spelen?!

Meer foto's staan in het SO fotoboek op deze site.

We kijken terug op een prachtig Sinterklaasfeest.

Er staan veel foto's van allerlei SO Geel activiteiten op deze site. Bekijk ze hier.

schoolreissogeel

Dinsdag 4 juli is SO blauw met de trein naar Gramsbergen gegaan.

treinsoblauw

Daar hebben we onze boterham gegeten, lekker gespeeld en daarna gingen we met de trein weer terug naar Ommen

Op dinsdag 4 juli werden we om kwart voor 9 opgehaald met 2 dubbeldekkers. We gingen met bijna de hele school naar de Clini clowns in Deventer. Wat was het geweldig en wat hebben we genoten!

cliniclowns

Clini clowns: heel erg bedankt voor de super ochtend!

De foto's van dit dagje uit staan in het fotoboek van de SO.